Личностно Развитие

7 неща, които искам да променя в него… но трябва ли наистина

Отношенията между мъжа и жената винаги са били тема на обсъждане, както сред приятели, така и в статии, филми и книги. Най-интересното е, че влюбеният мъж си казва: “Еха, открих перфектната жена“, а влюбената жена си мисли: “Не е идеален, но ще оправим както трябва.“ Още от самото начало на връзката, нежният пол мисли как да промени другия, но дали наистина това ще ни направи по-щастливи?

  1. Сърдиш се, че мълчи

Жените си умират да бърборят и обикновено обичат да бъдат слушани, но ако мъжът мълчи дълго време, жената започва да се сърди, че не я слуша или да мисли, че има проблем. Истината е , че повечето мъже обичат да мълчат. Така подреждат мислите си и си изясняват някои проблеми. В много редки случаи наистина е това, което ни идва първо на ум.

  1. Искаш винаги да е на разположение

Разбирам, че това мъжът да е винаги до теб, е много удобно и приятно, но все пак той не е посветен само и единствено на теб. Той най-вероятно работи или управлява свой бизнес. И неговите постижения в кариерата са едно от нещата, заради които го уважаваш. Ако винаги, когато го извикаш, той се отзовава като послушно кученце, едва ли ще е много ефективен в работа, в следствие на което може да я загуби. Я пак помисли… наистина ли е толкова спешно да дойде точно сега?

  1. Следиш за грешки

Смяташ, че важно да наблюдаваш всяка негова крачка, да не сгреши. А ако сгреши, разбира се да му го кажеш. И след това да му покажеш правилния начин, а ако случайно не те послуша, после да използваш любимата си фраза “Казах ти, че така ще стане“. Ти започваш да се държиш с него като с дете, а той започва да те възприема като майка, която ще му покаже грешките и ще му се скара. И така бавно но сигурно страстта започва да намалява и постепенно изчезва. Няма мъж, който да иска секс с мама. После си недоволна, че няма интерес към теб. Виж тук.

  1. Недоволна си, че не те засипва с комплименти

Ако ги заслужаваш и се стараеш, може тактично и мило да му напомниш, че когато ти казва, че си красива, това те прави много щастлива. Но истината е, че много често, успокоени, че вече имаме сериозната връзка, ние, жените занемаряваме външния си вид и ако в началото сме полагали много грижи за себе си, то с течението на времето, приоритетите ни се изместват и забравяме, че преди всичко сме жени и любими. Така че дами не забравяйте, че за да получим комплименти, трябва да ги заслужим.

  1. Ядосваш се, че не е прочел мислите ти

Много двойки попадат в този капан, когато връзката им продължи по-дълго време. Жените започват да мислят, че мъжът трябва да улавя всяка тяхна мисъл и желание и след това да ги материализира. Само че, че мъжете нямат кристални топки, с които да отгатнат какво очакваш от тях, но пък за сметка на това, ако ясно и конкретно обясниш какво очакваш, те ще го изпълнят. Оплакваш се, че той не споделя често, но може би е хубаво ти да му покажеш как се прави.

  1. Омръзна ти, той винаги да е прав

Мъжете обичат да са прави и да печелят всички спорове. Дори да осъзнаят в последствие, че са сгрешили, рядко си признават. Това е така, защото те общуват много повече чрез своето его. За тяхната сила, увереност и самочувствие, това значи много. Все пак мъжете обичат да печелят своите битки. Така защитават и отстояват своята територия в бизнеса и в любовта. Как би се почувствала, ако друг мъж те поиска и твоят с усмивка му каже: „Ама разбира се, заповядай! Няма да се караме за глупости.“ Истината е, че ние жените можем да постигнем своето, без да накърняваме егото му. Всяка от нас, има своите малки женски хитринки. По-добре щастлива и усмихната, отколкото права и скарана с партньора си!

  1. Казваш ясно, че искаш да се промени, но той не го прави

Повечето мъже се чувстват наранени и раздразнени, когато жените им се опитват да ги променят. В резултат на това, те са още по-малко склонни към промяна. Това се дължи на основната човешка нужда от приемане, която съществува у всеки от нас. В подсъзнанието на вашия мъж се таи въпросът: Ако вие наистина го обичате, защо тогава ще искате да го променяте? Защо не го приемеш такъв, какъвто е, с всичко хубаво и лошо? Вашите опити да го промените го карат да се чувства неспособен, неадекватен или лишен от силата и уважението, които са му нужни.

Не го ли хареса точно, защото винаги е изненадващ, забавен и постига целите си. А сега искаш да е на разположение по всяко време, да не се шегува с теб, когато си вкъщи със стария анцунг и се ядосваш когато те изненада с подарък, за който ти не си пратила телепатични знаци? Ехо, осъзнай се! Ако искаш да имаш успешна връзка, трябва ти да направиш някои промени със себе си.

Знам, че е много трудно да изградим връзка и прекрасни взаимоотношения с партньора ни. За това, подготвих за Вас уебинар, в който ще Ви запозная в детайли с Новите правила на успешната връзка. Повече информация за уебинара ще намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *