Личностно Развитие

АРТ на проявяването

Знаеш ли как започва изкуството? Когато искам да нарисувам платно например, какви са стъпките, през които преминавам, за да завърша тази задача?

Първо, имам нужда от идея: „Какво ще нарисувам? Какво искам да споделя със света?“
След това трябва да го визуализирам и да разбера как наистина ще изглежда. Трето, имам нужда от материали. Да събера боите, четките, палитрата, платното и всички други неща, които може да се наложи да използвам, понеже не е приятно, като си изцапан да се сетиш, че нещо си забравила. Това е допълнително време в миене и разсейване. Когато работя върху моята картина, ще има неизбежни предизвикателства: „Как да направя този цвят? Къде трябва да отиде тази част?“
В този момент може да ми трябва някакво креативно решение на проблема, за да преодолея пречките. В крайна сметка създадох нещо, което да споделя със света.

Този процес на изработване на изкуството всъщност е същият като процеса на създаване на нови идеи. Защото проявлението създава това, което искаш. И изкуството показва твоята визия. Те са един и същ процес.

Ако искам да осъществя нещо в моя живот. Първо, имам нужда от идея. „Какво искам?“
След това трябва да го визуализирам и да разбера как би изглеждало. Тогава имам нужда от ресурси като материали, хора, умения или финанси, за да започна пътуването. Ще възникнат ли неизбежни предизвикателства? Разбира се, това се случва, когато създавате нещо в света. Така че нека да помислим за някакво креативно решение на проблемите, за да прескочим тези препятствия. Накрая постигнах моето желание и мога да го споделя със света.

Другото нещо, което създаването и проявяването на изкуството имат е, че те карат да се чувстваш невероятно удовлетворяващо, когато постигнеш това, което си мечтал да направиш. Това е едно от най-добрите преживявания.

Защо правя това сравнение? Защото като творец аз практикувам създаващия се процес всеки път, когато рисувам. Знам какво чувствам, усещам себе си в процеса и знам как да се ориентирам към предизвикателствата в средата, които могат да изпратят някои хора, без опит направо на дъното. Изкуството е начин да  упражняваме процесите на създаване, с доста ниски залози. Ако не ми харесва как се получа, не се напасват елементите в него, просто го хвърлям и започвам с новото.

Научи повече 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *