Uncategorized

Арт практики по време на заболяване

Когато човек е диагностициран с болест, първият му инстинкт е да се съсредоточи върху физическото здраве и да облекчи болката. Освен физическото здраве, трябва да имаме предвид, че тези хора също страдат емоционално.

Загрижеността за здравето може да бъде източник на стрес и тревожност не само за пациента, но и за семейството му и за близките му хора. Добрата новина е, че пациентите и техните семейства могат да преодолеят тази емоционална тревога с помощта на Арт Практики.

Ето някои от предимствата на арт практиките при хора със заболявания:

Изразяване и комуникация

Живеейки в болницата в продължение на няколко дни или месец, може да не очаквате тези хора да създават смислени и вдъхновяващи шедьоври. Тези хора се обръщат към изкуството, за да изразят как се чувстват в момента.

Повечето хора смятат, че е трудно да изяснят как се чувстват. Поради това те биват насърчавани да изразяват чувствата си чрез рисунки, скици и драскулки.

Справяне със стреса и безпокойството

Да бъде изненадан от някакво заболяване може да бъде катастрофален удар за всеки пациент и семейството му.

Арт практиките функционират по много уникален начин. Тя им помага да се справят с психическия и емоционалния стрес, който често придружава битката им с болестта. Плюс това им позволява да забравят за болката дори за известно време и просто да се отпуснат.

Смисъл на контролa

Арт терапията може да бъде освобождаваща за всеки пациент и семейството му, тъй като им дава възможност да вземат решение и да създадат чувство за контрол. Това е особено вярно, тъй като повечето от тях се чувстват като че нямат контрол над ситуацията.

Тук те са свободни да избират какво да нарисуват, какви цветове да изберат и дори да решат дали искат да запазят или да унищожат крайния продукт.

БЕЗПЛАТЕН МИНИ КУРС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *